FORGOT YOUR DETAILS?

SAVETI PRILIKOM KUPOVINE KAMENA

Kako poručiti kamen kod nas i najčešće postavljena pitanja

Ovom prilikom pokušaćemo da odgovorimo na najčešća pitanja koje nam postavljate prilikom informisanja kupovine kamena. Potrudićemo se da Vam izađemo u susret i odgovorimo i olakšamo Vašu odluku pri izboru samog kamena. Ovom prilikom Vas pozivam i da se aktivno uključite i u rad naše Facebook stranice a na ovoj stranici imaćete mogućnost da ostavljate komentare i postavite pitanje za koji odgovor niste pronašli na ovoj strani.

Kako se kupuje kamen i koja je cena?

Prirodni kamen se kupije na 1m2 u zavisnosti koliko Vam je potrebno a cena zavisi od vrste kamena. Lomljeni kamen se kreće u rasponu od 5 - 10e, dok sečeni kamen (štanglice) od 17 - 55e. Cene često zavise od debljine i količine poručenog kamena te je ne stavljamo javno na sajt.

Kolika je težina kamena i da li može stati u auto?

Težina sečenog kamena u proseku je između 20 - 30 kg te se u auto može spakovati između 5 - 10 m2 u zavisnosti od veličine Vašeg auta. Kamen se pakuje u kutije i gajbice od 0.5 i 1 m2. Težina lomljenih ploča je oko 50kg po m2 i ne preporučujemo prevoz kolima.

Da li vršite isporuku i koja je cena?

Da, za sav kamen poručen kod nas obezbeđujemo prevoz do Vaše adrese ukoliko želite. Cena isporuka kamena na teritoriji Beograda je besplatna.Vršimo usluge transporta kamena na teritoriji cele Srbije. Cena prevoza zavisi od udaljenosti i količine kamena koju poručite.

Da li vršite isporuku kurirskim službama?

Nažalost zbog lošeg iskustva a i visine cene isporuke ne vršimo isporuku kurirskim službama.

Da li vršite ugradnju i koja je cena ugradnje?

Da. Posedujemo nekoliko profesionalnih majstora koji vrše maksimalno profesionalnu ugradnju na teritoriji grada Beograda. Cena ugradnje određuje se u zavisnosti od Vaših zahteva i komplikovanosti posla prilikom ugradnje koje će majstor na licu mesta prilikom pregleda ustanoviti. Dakle cena ugradnje određuje se na licu mesta jer praktikujemo da majstor pre dolaska na ugradnju obavezno pogleda mesto za ugradnju i konsultuje se sa vlasnikom. Cene se u prosku kreću od 13e - 25e po m2 za ugradnju štanglica i od 7 - 15e po m2 za ugradnju lomljenih ploča.

Koji lepak kupiti za ugradnju štanglica?

Za ugradnju štanglica najčešće koristimo lepak Ceresit 11 za ugradnju štanglica. Ovaj lepak je namenjen i za unutrašnju i za  spoljnu upotrebu tako da je otporan na različite temperature i veoma je jak.  Cena je u proseku 800 - 1300 din. Mnoge štanglice se mogu lepiti dvostrano a ćoškovi se mogu uklapati gerovanjem ili unakrsno.

Koje su dimenzije prirodnog kamena - štanglica i lomljenih ploča?

Dimenzije prirodnog kamena su jako različite i jedinstvene zato i jeste prirodan što je svaka štanglica praktično za sebe. Jedino je širina standardna i prilikom poručbine kamena važno je da znate koju biste širinu odabrali. Sve vrste sečemo u širini od 3cm a neke i od 4 i 5cm. Dužina štanglica kreće se od 5cm- 30 cm a debljina je oko 1 -1. 5cm. Što se lomljenog kamena tiče oni su skroz nepravilnog oblika osim što debljina može biti 2 i 3cm. 2cm se preporučuje za oblaganje zidova a 3cm za staze i ograde.

 Gde se nalazite i koje je radno vreme?

Mi se nalazimo na dve lokacije. Ljig - Ibarska magistrala bez broja i bez radnog vremena, jer radimo od 7- pa do mraka ;) i u Beogradu Smederevski put Mali Mokri Lug Zvezdara. Prilikom dolaska Vas molimo da se obavezno najavite jer trenutno još nemamo definisano radno vreme već dolazimo po pozivu.

Saveti za ugradnju prirodnog kamena

Izuzetno je važno odabrati dobar i kvalitetan lepak za ugradnju. O tome smo već pisali tako da se ne bi ponavljali izbor lepka možete pogledati u predjašnjem tekstu. Kada ste napravili masu potrebno je pripremiti zid za lepljenje prirodnog kamena. Ukoliko zid već ima neku boju obavezno sastrugati do osnove zida kako bi se lepak bolje "hvatao"za zid.Alat koji vam je potreban je isti alat koji se koristi i za lepljenje pločica, vangla, mistrija, libela, ravnjača, brusilica za sečenje kamena.

Kako da pravilno postavite kamen

KAO PRVO I NAJVAŽNIJE CENE PRIRODNOG KAMENA. Tada kada sam taj članak pisao cene prirodnog kamena u štanglicama kretale su se od 50 do neverovatnih 100e po m2. Tada sam napisao da taj kamen ima vrednost za čitav život i da iako predstavlja luksuz isplati se obložiti deo zida ili čitav zid prirodnim kamenom. Danas kada je cena prirodnog kamena od 5 - 10 puta manja od gore pomenute mislim da je izuzetna prilika da ako ste godinama razišljali o ovom poduhvatu a niste imali finansijskih mogućnosti sada je povoljnije nego ikada.

Prirodni kamen je materijal koji ne izlazi iz mode. Arhitekte i građevinski projektanti predlažu i preporučuju da se prilikom dizajna enterijera prirodnim kamenom naglasi zid ili bar jedan njegov deo jer odaje poseban stil, stil zdravog života, stil luksuza i dekoracije koja je svakako jedinstvena. Da napomenemo koliko je prirodni kamen toplotni izolator u kući zimi greje, leti hladi a da ne spominjemo što se u drevnim kineskim knjigama Feng Shui- kamen spominje kao moćni faktor prosperiteta kuće. Uvek kada me pitaju da li je bolje angažovati majstora za kamen ili da sami rade ja im uvek preporučim da je majstor ipak majstor, ali kada mi kažu da nemaju majstora za kamen već će pozvati komšiju koji je majstor za pločice onda im kažem da je onda isto radili oni ili taj majstor samo što će majstora morati da plate. MAJSTOR ZA KAMEN NIJE ISTO ŠTO I MAJSTOR ZA PLOČICE.

Za postavljanje prirodnog kamena osim nekoliko alatki (libela, ravnjača, mistrija i kofa) potrebna Vam je samo podloga i lepak za pločice. Podloga nije neophodna ali se preporučuje kako bi se lepak bolje hvatao za malter. Ako je zid okrečen poželjno je pre nanošenja podloge skalpelom ili nožem napraviti reze po zidu kako bi zid bio neravan i kako bi se lepak bolje primio. Ako oblažete zid unutra onda uzmite CERESIT 11, ako oblažete spoljašnji zid onda CERESIT 16. Lepak treba pripremiti po uputstvu proizvođača koji se nalazi na ambalaži.Jedan džak od 25kg dovoljan je za postavljanje oko 5m2. Lepak se nanosi na zid nazubljenom gletaricom. Za početak nanesite za 2-3 reda kako bi ste mogli ispravljati pravac ukoliko se počne kriviti. Vrlo je važno postaviti prvi red pravilno u pravcu jer nam je on osnova za dalje zidanje u visinu. Kada završite prvi red postavite horizontalnu i vertikalnu liniju kako bi proverili pravac. Predlažem da posle svakih 2-3 reda libelom postavite pravac i ako vidite da negde "beži" postavite klinčiće (ima u svakoj farbari) kako bi izravnjali zid. Nastavite tako u visinu do koje ste zamisli.

 

Ukoliko imate bilo kakvih drugih pitanja ili nejasnoća budite slobodni pa nas kontaktirajte 060 3370 504 i 063 7738 316

Prirodni kamen Ljig - Beograd

TOP Call Now ButtonPOZOVITE ODMAH